Офсетов печат    
 

Офсетовата технология се използва за печат на брошури, проспекти и списания. При производството на PVC карти, офсетовият печат се използва при тиражи над 1000 броя. Той се отличава с добро качество, независимо дали е черно-бяло или цветно и притежава висока производителност.

Всички стандартни цветове се получават от четирите основни цвята по евроскалата (4c Euroskala).
При нужда от други специални цветове по скалата на Pantone или HKS, те могат да се напечатат допълнително към основните цветове. Металиковите цветове могат да се постигнат с помоща на ситопечат, а съчетанието на тези две технологии водят до перфектни визуални ефекти.

Още за технологията ....
При съвременни условия този цикъл в повечето случаи е съкратен: благодарение на компютрите и фотонаборните машини от компютърния проект се получава директно позитивен филм за копиране върху алуминиевите плаки. Съществуват и решения за директно получаване на плаки във фотонаборните машини, което спестява още една технологична фаза. Офсетовият печат се използва при отпечатването на почти всички материали - вестници, списания, плакати, календари, визитни и други картички, бланки и формуляри, диплянки, каталози, годишни отчети, хартиени и картонени опаковки и много други. Често той служи и за основна технология при печатане с комбинирана технология.